Tesla е на крачка от това да си намери нов председател

...
Tesla е на крачка от това да си намери нов председател
Коментари Харесай

Синът на Рупърт Мърдок се прицели в шефското място на Tesla

Tesla  е на крачка от това да си откри нов ръководител на борда на шефовете и това е 45-годишният  Джеймс Мърдок . И в случай че семейството ви звучи познато, то това е синът на медийния магнат Рупърт Мърдок. В момента дребният милионер е член на борда на автопроизводителя, само че без право на глас.
Джеймс Мърдок е и в управата на холивудския гигант  21st Century Fox,  но скоро може да се окаже на основно място в структурата на Tesla.

Първоначално Мъск отхвърли да разяснява слуха, само че след това го  отхвърли .

Известно е, че Мъск фаворизира  Антонио Грасиас,  водещ самостоятелен шеф на Tesla, само че е посъветван, че той може да не е задоволително самостоятелен заради присъединяване си в сдруженията на Мъск. Компанията на Грасиас, Valor Equity Partners, е вложила в Tesla през 2005 година Той влага и в SpaceX, галактическата компания на Илон Мъск.

Повод за рокадата става фактът, че Мъск се съгласи да напусне позицията на ръководител като част от извънсъдебно съглашение поради правосъдния иск на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища по отношение на изказванията, че е нарушил законите през август с  безгрижно изказване  в Twitter.

Регулаторът даде  период от 45 дни  за смяна като той изтича в средата на ноември.

kaldata.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР